Flera poliser med dragna vapen försökte gripa mannen så säkert som möjligt. Foto: Privat

Dramatiskt gripande av knivman i Vasastan

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen grep polisen en man med kniv i centrala Stockholm. Mannen hade innan gripandet rånat en äldre kvinna.

– Det var hur många poliser som helst här, till slut tryckte poliser med sköld ner honom mot marken, säger en person som bor i området.

Det var vid 10-tiden på förmiddagen som händelsen i Vasastan utspelade sig. Mannen hade rånat en kvinna på sin väska och betedde sig hotfullt mot flera personer.

– En man agerade hjälte och ryckte tillbaka väskan från mannen och gav kvinnan, säger en man som bor i området som SVT talat med.

Snart var en stor mängd poliser på plats med dragna vapen. När piketpoliser anlänt med sköldar och automatvapen kunde mannen som bar kniv gripas.

– Mannen greps vid 10.49 och nu utreder vi brottet. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot, säger Tove Hägg, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.