Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Från och med 26 mars införs ett förbud att flyga drönare i centrala Stockholm. Foto: Storyblocks

Drönarförbud införs i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen har beslutat att införa ett permanent förbud mot att flyga drönare i centrala Stockholm. Förbudet kommer efter en begäran från polisen som vid flera tillfällen haft incidenter med drönare i centrala Stockholm.

Det så kallade restriktionsområdet gäller centrala Stockholm inklusive östra Kungsholmen och Gamla stan. Där är all flygning med drönare förbjuden från och med i dag, den 26 mars. Undantag gäller för drönare som används av Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, Försvarsmakten, Lantmäteriet och drönare som används i räddningsinsatser, skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Enligt Transportstyrelsen är bakgrunden till beslutet en begäran från polisen som vid flera tillfällen haft incidenter med drönare i centrala Stockholm.

”För att undvika framtida tillbud med drönare och inte minst som en del i skyddet för centrala Stockholm bedöms att ett permanent restriktionsområde är nödvändigt.”

Transportstyrelsen kan besluta om undantag från förbudet efter att de fått in yttrande från Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, säkerhetschefen för Hovstaten med flera.

Förbudet omfattar Stockholm city, Gamla stan samt delar av Kungsholmen. Foto: Transportstyrelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer