Polisens avspärrning den 7 mars utanför bostaden i Hallonbergen där två personer mördades. Foto: TT

Dubbelmordet i Hallonbergen – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna mördades brutalt i Hallonbergen i nordvästra Stockholm tidigare i mars. Morden har koppling till ett annat gängrelaterat mord i januari menar åklagare Olof Calmvik. Nio unga män är misstänkta för inblandning i sammanlagt tre mord.

7 mars 2017: Ett par i 40-årsåldern mördas i Hallonbergen. När polisen kommer till platsen hittar de mannen svårt skadad utanför bostaden. Inne i lägenhet ligger kvinnan död. I ett första skede fick polisen avlossa flera skott för att avbryta det pågående dådet. Flera personer grips på platsen.

8 mars: Polisen håller förhör med de misstänkta men är mycket förtegen om händelsen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter var kvinnan vittne till ett annat mord tidigare i januari. Den 40-årige mannen som mördades skulle dagen efter höras i domstol med anledning av en narkotikahärva.

10 mars: Tre män mellan 16 och 21 år häktas på sannolika skäl misstänka för dubbelmordet. Samtliga förnekar brott. Samtidigt söker polisen en fjärde misstänkt.

22 mars: En av de misstänkta, 21-åringen, kopplas till ett annat gängrelaterat mord i januari. Åklagare Olof Calmvik begär honom häktad även för det mordet. Motivet bakom dubbelmordet på paret i Hallonbergen den 7 mars tros ha varit att paret hjälpt polisen i mordutredningen.

29 mars: Ytterligare en person begärs häktad misstänkt för mord, meddelar åklagaren. Totalt är nu fyra personer misstänkta för inblandning i dubbelmordet.

30 augusti: Utredningen växer och totalt nio män mellan 16 och 21 år åtalas för inblandning i sammanlagt tre mord. Polisen håller presskonferens och berättar om åtalet som gäller tre fall av mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet