Det var den 11 april som två unga män hittades döda i en källare i Sätra i sydvästra Stockholm. Foto: TT

Dubbelmordet i Sätra – fler gärningspersoner eftersöks av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar att fler personer kan ha varit inblandade i dubbelmordet i Sätra. Den man som greps under tisdagen sitter fortfarande anhållen och förhör har genomförts.

Under onsdagen bekräftar polisen att de två mordoffren som hittades i en låst källarutrymme den 11:e april mördades dagen innan. Dubbelmordet ska ha skett under eftermiddagen den 10:e april.

Nu uppmanar polisen allmänheten om tips och observationer från den dagen.

– Vi ber personer som har information kring onsdagen att höra av sig till oss. Vi har tidigare fokuserat på torsdagen och på de vittnesmålen men enligt utredningen har morden utförts under onsdagen, Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Förhör genomförts med den unga mannen

Under tisdagen greps en ung man skäligen misstänkt för mord vilket är den lägre misstankegraden. Flera förhör har genomförts och enligt polisens uppfattning kan flera gärningspersoner varit inblandade i dubbelmordet.

– Vi har genomfört förhör med mannen. Just nu misstänker vi att fler kan ha varit involverade i dubbelmordet, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Vad händer nu?

– Vi kommer jobba vidare och genomföra fler förhör och hoppas att de som iakttagit händelser från 10:e april hör av sig till oss.

Enligt polisens teori är dubbelmordet en intern uppgörelse mellan lokala kriminella. Under natten till lördagen samma vecka blev ytterligare en man mördad, ihjälskjuten i en lägenhet i samma område.

Polisen utreder om mordet har samband med dubbelmordet.

Uppgörelse mellan lokala kriminella, vad betyder det?

– Sätrabor har varit oroliga och känt att vem som helst kan bli skjuten i området och vi har gått ut med den informationen för att lugna den oron. Någon vidare detalj vill jag inte gå in på, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.