Totalt sanerades en yta av 35 fotbollsplaner inom SL:s spårtrafik förra året. Här saneras en tunnelbanevagn på Högdalendepån i södra Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/TT

Dubbelt så mycket klotter i pendeltågstrafiken 2018

Publicerad
Klottret i pendeltågstrafiken i länet fördubblades 2018 jämfört med året innan. Värst var det i oktober, då stod som mest 22 pendeltåg i kö för sanering, rapporterar tidningen Mitt i.

Spårtrafiken i Stockholms län har varit hårt drabbad av skadegörelse under förra året. Inte mindre än 61 118 polisanmälningar om skadegörelse gjordes, nästan alla gäller klotter på vagnar eller vid stationer, skriver mitti.se.

– Vi vet inte varför just oktober drabbades så hårt. Totalt ökade klottret på pendeln med 98 procent mellan 2017 och 2018, säger Viktor Granqvist, projektledare vid MTR, till tidningen.

Om man räknar samman all klottersanering inom den spårtrafik som SL ansvarar för så har en yta på motsvarande 35 fotbollsplaner sanerats på klotter under 2018. Totalt väntas den totala klottersaneringskostnaden inom spårtrafiken i länet landa på 120 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer