Nedrivna träd satte stopp för Roslagsbanan. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg

Efter Alfridas framfart: Strulet på Roslagsbanan fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Nattens hårda vindar har orsakat stora problem för tågtrafiken i Stockholmsområdet. Värst drabbad är Roslagsbanan, och SL har ingen prognos för när tågen kan trafikera hela banan igen.

– Det här kan nog hålla i sig trafikdygnet ut, Christian Hoffmann på SL:s presstjänst.

Träd och grenar föll över både spår och kontaktledningar, vilket gjorde att hela Roslagsbanan stängdes av på onsdagsmorgonen. Senare under dagen meddelade Arriva, som ansvarar över trafiken, att banan hade öppnats igen på vissa delar.

Men fortfarande är många sträckor på Roslagsbanan utan ström.

Stormen Alfrida

– Man röjer fortfarande upp längs spåren. Det är ett antal träd så det tar sin tid, säger Christian Hoffmann, kommunikatör på SL:s presstjänst.

Ett fåtal ersättningsbussar

SL hänvisar till ”ett fåtal ersättningsbussar” och alternativa resvägar på de sträckor som är avstängda.

Först hade ni inga ersättningsbussar alls. Varför blev det så?

– Det är alltid svårt att få tag på ersättningsbussar. I det här skedet var det nedfallna träd även på vägarna och det påverkade en del. Sen när vi haft möjlighet att sätta in ersättningsbussar så har vi gjort det, men det är fortfarande ett fåtal bussar som man har lyckats få tag på, säger Christian Hoffmann.

Ingen prognos

Hur står det till med beredskapen?

– Vi har haft beredskap för det här, men det är ganska många träd som fallit och det är svårt att värja sig mot det. Det har varit en besvärlig morgon.

SL har ingen prognos för när Roslagsbanan ska gå som normalt igen. På SL:s webbplats kan du läsa det senaste om läget på Roslagsbanans linjer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Alfrida

Mer i ämnet