Fredrika Bremergymnasiet i Handen går över till distansundervisning efter ett coronautbrott på skolan. Foto: Google

Gymnasieskola tvingas till distansundervisning efter coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge kommun kommer från och med torsdag att gå över till distansundervisning efter ett coronautbrott på skolan. Ett flertal elever ska enligt kommunen vara smittade. 

– Vi tar det säkra före det osäkra, säger Håkan Filipsson, pressansvarig på kommunen, till SVT.

Kommunen har under tisdagen fått bekräftat att fem elever och en lärare smittats av covid-19. Man ställer därför om undervisningen direkt och från och med torsdag är det distansundervisning som gäller.

– Vi har planerat för att kunna ha distansundervisning. Eleverna kommer att kunna hämta sina datorer och böcker imorgon och lärarna kommer att kunna planera sin undervisningen och från torsdag kommer distansundervisningen att gälla, säger Håkan Filipsson, pressansvarig på kommunen, till SVT.

Distansundervisning fram till höstlovet

Distansundervisningen, som tidningen Mitt i var först att rapportera om, kommer att gälla fram till och med höstlovet i slutet av oktober.

– Då gör vi en utvärdering och tittar på hur smittspridningen ser ut då.

Vidtar ni några andra åtgärder än just distansundervisningen?

– Just nu ligger fokus på det. Men vi informerar också alla föräldrar att vara varsamma på symptom, säger Håkan Filipsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer