Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jeff King, idrottsledare, var på planen när de hörde skotten vid dödsskjutningen på Mälarhöjdens IP. Foto: Sandra Johnsson, SVT

Efter dödsskjutningen: Idrottsledaren stod på planen när skotten ljöd

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen, när flera barnlag tränade, så skedde en dödsskjutning vid Mälarhöjdens IP. Det är skrämmande för många, säger idrottsledaren Jeff King, som själv var på plan när de hörde skotten.

Och trots tidigare incidenter såg de inga väktare eller poliser på plats vid tillfället.

Den senaste tiden har poliser och väktare haft större närvaro kring Mälarhöjdens idrottsplats. Jeff King som är idrottsledare och ordförande i Mälarhöjden-Hägersten FF berättar att Stockholms stad gick ut med information för ett par veckor sedan, om att det pågick någon typ av kriminell aktivitet i närheten av idrottsplatsen.

Men på onsdagskvällen såg de inga väktare.

Våldsvågen i Stockholm

– De kan ha varit här men vi såg inga när vi hörde skotten från planen, säger han.

Skjutningen skedde strax före klockan 19 på onsdagen. Händelsen har chockat många.

 – Vi är just nyinflyttade , såklart är det enormt skärrande då vi går med barnet här varje dag. Vi kunde varit mitt i händelsernas centrum, säger Josefine som bor ett stenkast från idrottsplatsen.

På plats var också ett kristeam från Stockholms stad. Krisstödet kommer vara på plats i området veckan ut. Hör Lina Wickberg, säkerhetssamordnare, i videon nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Wickberg, säkerhetssamordnare för Hägersten-Älvsjös stadsdelsområde. Foto: Sandra Johnsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet