Bussförare ifrågasätter brandsäkerheten i Slussengaraget

Uppdaterad
Publicerad

När nya Slussen står klart kommer hela bussterminalen hamna inne i Katarinaberget, ett bygge som varit ifrågasatt av bland annat bussförarna för bristande brandsäkerhet. En fråga som nu blivit aktuell igen efter den våldsamma branden i söndags när en SL-buss exploderade.

Lars Öberg är huvudskyddsombud för förarkåren på Nacka-Värmdö. Han har inget emot planerna på en bussterminal i Katarinaberget vid Slussen, men menar att brandsäkerheten inte är tillräcklig.

Hör Lars Öbergs kritik i videon

Slussen

Projekt Slussen: ”Säkerheten håller internationell standard”

Eva Rosman, som är kommunikationschef för Projekt Slussen, säger däremot att säkerheten håller internationell och modern standard och att bussterminalen kommer att vara trygg. Det kommer att finnas sex nödutgångar för de som befinner sig vid körfältet.

– De är tillräckligt dimensionerade för att kunna tömma hela bussterminalen på alla människor. Det är ju flera tusen som kan vara där samtidigt, säger Eva Rosman.

– Säkerheten håller internationell och modern standard, säger Eva Rosman, kommunikationschef för Projekt Slussen.

Bussterminalen har även bland annat ett brandventilationssystem.

– Det gör att brandgaserna snabbt kommer att ventileras ut utan att man kommer ta skada av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussen

Mer i ämnet