Buss 76X kommer alltså att köra den streckade, röda linjen. För att åka hela vägen mellan Norra Hammarbyhamnen och Ropsten får man alltså byta. Foto: SVT Design

Efter kritiken mot indragna buss 76: nu startar linje 76X

Publicerad

I samband med att nya Slussenbron tas i bruk har SL tvingats korta resvägen för buss 76 – något som linjens resenärer upprörts av. Men nu har SL hittat en ny lösning: en buss med namn 76X som ska fungera som komplement.

Ändringarna gäller från och med måndag 26 oktober. Den nya buss 76X kommer att köra rutten som 76:an tidigare körde förutom att den vänder vid Radiohuset.

Vill man, som tidigare, åka hela vägen mellan Norra Hammarbyhamnen och Ropsten får man alltså byta vid Radiohuset eller Berwaldhallen.

Bussen är inte tidtabellslagd och syns inte i reseplaneraren. Tills vidare kommer bussarna att skyltas upp som 76 men med aktuell ändhållplats och med en lapp i framrutan med ett ”X” på.

Så här ser den nya rutten för ordinarie buss 76 ut:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Reaktionerna på busslinjens planerade indragning har inte låtit vänta – hör mer i klippet. Foto: Frida Jareteg/SVT

Så här går linje 76X

Visa

Linje 76X är en tilläggsbuss som ska komplettera linje 76, vars körväg ändras från och med 26 oktober.

Linje 76X går mellan Ljusterögatan och Radiohuset i båda riktningarna. Linjen är inte kopplad till någon tidtabell och är inte sökbar i reseplaneraren.

Avgångar från Ljusterögatan sker mellan ca kl 06.20 och 20.00. Avgångar från Radiohuset sker mellan ca kl 06.30 och 21.00. Turtätheten ligger på 10-15 minuter.

Gemensamma hållplatser för byte mellan 76 och 76X är Radiohuset och Berwaldhallen. I riktning mot Radiohuset angörs hållplats Slussen på läge C som ligger på Hornsgatan.

I riktning mot Norra Hammarbyhamnen angörs inte hållplatserna Slussen och Nytorgsgatan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer