Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Höjningen av boendeparkeringen överklagades till förvaltningsrätten av en privatperson – men stadens höjning blir kvar. Något trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP) är nöjd med, hör honom om varför de höjde avgifterna. Foto: SVT

Höjda avgiften för boendeparkering i Stockholms innerstad blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Förra året kom ett chockbesked för många bilister i innerstan. Boendeparkering skulle höjas med 500 kronor i månaden. Beslutet överklagades men nu ger förvaltningsrätten Stockholms stad rätt, och höjningen ligger kvar.

Den 1 februari höjde Stockholms stad avgiften för boendeparkering i innerstan med 500 kronor per månad. Samtidigt sänktes avgiften för nyttoparkering med 2 500 kronor per år.

Höjningen av boendeparkeringen överklagades till förvaltningsrätten av en privatperson – och nu har domstolen fällt sitt avgörande. Förvaltningsrätten avslår överklagan, och avgifterna ligger kvar på den nya nivån.

När SVT träffade Lars Strömgren inför avgiftshöjningen i oktober förra året sa han att syftet med ett högre pris är att färre ska välja boendeparkering på gatan och på så sätt få loss fler parkeringsplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.