Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rein Lallo (L) och Johan Stomberg (C) säger att det inte var några problem med samarbetet i Sigtuna kommun, förutom med kommunstyrelsens ordförande. Foto: Mats Hedström, SVT

Efter partiavhoppen i Sigtuna: ”Vi måste sätta gränser”

Uppdaterad
Publicerad

Exakt vad som hänt vill inte representanter för Centerpartiet och Liberalerna berätta, efter tisdagens politiska avhopp i Sigtuna kommun. Men de säger att det varit långvariga problem med kommunstyrelsens ordförande, moderaten Olov Holst.

– Det är ett ledarskap som gör att folk inte mår bra, säger Rein Lallo (L).

Under tisdagskvällen kom beskedet att Liberalerna och Centerpartiet i Sigtuna kommun lämnar kommunstyret. Tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna har de ingått i samarbetet som utgjort minoritetsstyret i Sigtuna. Men nu lämnar de alltså samarbetet.

Både Johan Stomberg (C) och Rein Lallo (L) säger att samarbetet med de andra partierna inklusive Moderaterna har varit bra, förutom just med kommunens högste politiker, kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

SVT Nyheter Stockholm har sökt Olov Holst (M), men utan resultat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här svarar Mattias Askerson (M), ordförande för Moderaterna Sigtuna på varför samarbetet nu spruckit. Foto: Mats Hedström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.