Under tisdagen kan det bli fortsatt stökigt i Stockholmstrafiken. På måndagskvällen blåste ett träd omkull på Strandvägen i Stockholm Foto: Lars-Gunnar Larsson/TT

Efter snösmockan – fortsatt risk för störningar i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens kraftiga snöfall ser det ut som om vädret lättar lite grann, i Stockholmsområdet kan det bli inslag av regn i kustnära områden men det råder fortsatt risk för störningar i trafiken. Snömodd på vägarna gör väglaget slirigt och busslinjer i Söderort, Huddinge och Botkyrka är inställda.

– Det är fortfarande besvärligt ute på de större vägarna och framförallt på de mindre. Det har skett trafikolyckor under morgonen, säger Per Fahlström, Stockholmspolisen presstalesperson tidigt på tisdagsmorgonen.

Polisen uppmanar allmänheten att fortsätta hålla sig informerad och jobba hemifrån om man kan. Framkomligheten kommer vara begränsad på grund av dålig sikt och vägar som inte hunnit snöröjas eller av trafikolyckor. Här på - trafiken.nu kan du se trafikläget i Stockholm.

Inställd busstrafik

SL råder resenärer att vara ute i god tid och varnar förseningar och inställda avgångar även under tisdagen. På flera håll har bussar problem med att ta sig fram. I Söderort, Huddinge och Botkyrka är busstrafiken inställd efter att flera bussar kört fast under morgonen.

– Vi försöker att få ut trafik på de större vägarna som är halkbekämpade, Andreas Strömberg presschef trafikförvaltningen SL.

Vid 07.30 körde en av innerstadsbussarna helt fast och blockerar ett körfält på Västerbron i centrala Stockholm och väntar på bärgning.

SJ skriver på din hemsida att tågtrafiken kommer fortsatt vara minskad under tisdagen. Bland annat mellan Stockholms C – Uppsala och Stockholms C – Västerås. Det är även stopp i tågtrafiken mellan Stockholm – Norrköping på grund av nedfallna träd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.