– Det är spekulationer vem som skulle ha sagt vad eller liknande, säger Ibrahim Khalifa. Foto: SVT

Efter Uppdrag granskning – kommunalrådet sjukskriven på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Efter Uppdrag gransknings reportage från Sigtuna om misstänkt vänskapskorruption har det uppståt politisk turbulens i kommunen. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) har nu blivit sjukskriven på obestämd tid.

Liberalerna valde under ett extrainsatt möte under måndagen att lämna samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Samtidigt har kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Kahlifa (S) blivit sjukskriven tillsvidare. Tidigare har Liberalernas företrädare krävt hans avgång. Något han kommenterat med följande:

”Det är det socialdemokratiska partiet som får uttala sig i förtroendefrågan gällande mig. Jag utgår från att styrelsen kommer se programmet och utefter den information som kommer fram, bildar sig sin egna uppfattning.”

Uppdrag granskning om misstänkt vänskapskorruption

Uppdrag granskning från Sigtuna handlade om hur flera olika ärenden avgjorts på ett sätt som väcker misstankar om att det gynnat delar av den stora gruppen syrianer i kommunen. Framförallt belyste programmet relationerna mellan kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa och Ismet Karademir, som är en lokal entreprenör som gjort sig känd som en frontfigur för den gruppen.

SVT Nyheter Stockholm ska under tisdagen få ett skriftligt uttalande från Socialdemokraterna. Miljöpartiet har inte gått att nå.

LÄS MER: Liberalerna avbryter samarbetet med S och MP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.