Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra hur många poliser från den nationella förstärkningen som hjälper Stockholmspolisen. Foto: TT/SVT

Efter våldsvågen – extrapoliser skickas till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolisen befinner sig i ett ansträngt läge på grund av den våldsvåg som sköljt över staden. Extrapoliser från bland annat region Väst hjälper nu till i utredningsarbetet.

– Stockholm har haft en våldsam period med flera våldsdåd på raken. Då hjälps vi åt, säger Robert Karlsson, biträdande regionpolischef i Väst.

Stockholmspolisen har under en längre tid fått förstärkning från flera polisregioner i Sverige, bland annat polisregion Väst. Och resurser från region Bergslagen arbetar med att utreda juldagsmordet i Rinkeby, skriver Svenska Dagbladet. Men flest utlånade poliser kommer från region Väst, säger Robert Karlsson.

Våldsvågen i Stockholm

– Sen har vi förstärkt något lite ytterligare under jul och nyår. Den förstärkningen som varit aktuell just nu gäller grova brott, med en del specialister som vi bidragit med, säger Robert Karlsson.

Starta klippet för att höra hur många poliser från den nationella förstärkningen som hjälper Stockholmspolisen.

Specialister samarbetar med lokala poliser

Finns det några risker eller problem med att de inlånade poliserna kanske inte har så god lokalkännedom?

– Vi har ett väldigt tätt samarbete med de poliser som har den lokala kunskapen. Och det är väl just när man gifter ihop specialister med lokal kunskap man vinner framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet