Kent Ekeroth under rättegången i Stockholms tingsrätt. Foto: Anders Wiklund/TT

Ekeroth inväntar avgörande dom

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) är åtalad för ringa misshandel efter ett bråk utanför en nattklubb. Förra veckan hölls rättegången i Stockholms tingsrätt – i dag faller domen. Om Kent Ekeroth fälls är hans tid som riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna slut, enligt Mattias Karlsson, SD:s gruppledare i riksdagen.

Det misstänkta brottet ägde rum i en krogkö i centrala Stockholm i november i fjol. En övervakningskamera fångade händelsen och visar hur Ekeroth blir nekad inträde till nattklubben och hur han sedan hamnar i bråk på vägen därifrån.

Under rättegången sade Ekeroth, som nekar till brott, att någon skrek glåpord mot honom från kön när han gick förbi. En person ska ha uttalat dödshot och riktat ett slag mot Ekeroth varpå han slagit tillbaka med en örfil.

Men ingen av de sex vittnen som hördes under rättegången såg eller hörde mer än ett slag.

LÄS MER: Kent Ekeroth inför rätta: ”Handlade i nödvärn”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.