Foto: Karolinska universitetssjukhuset

Ekonomidirektör lämnar Karolinska

Uppdaterad
Publicerad

Idag stod det klart att Karolinska universitetssjukhusets Ekonomidirektör Susanne Ljungqvist  kommer att lämna sin tjänst redan vid månadsskiftet.

Sjukhusdirektören Melvin Samsom och Susanne Ljungqvist ska nyligen ha gjort en överrenskommelse om att ekonomidirektören slutar vid månadsskiftet.

Karolinska kommer i år att tvingas spara in en 500 miljoner kronor och Susanne Ljungqvist har de senaste fyra åren varit ansvarig för ekonomin på universitetssjukhuset.

Karolinskas budgetunderskott

När ABC nådde Susanne Ljungqvist via telefon kunde hon endast bekräfta att hon lämnar sitt uppdrag. Hon ville då inte ge några vidare kommentarer.

”Lämplig tid för ny ekonomidirektör”

Karolinskas pressavdelning meddelar via mejl att det är dags för en ny person som ekonomidirektör:

”Ekonomidirektören har på ett viktigt sätt bidragit till att skapa det handlingsprogram för ekonomi i balans som nu implementeras. Karolinska går in i en ny fas och därför är det en lämplig tid för en ny ekonomidirektör att ta över arbetet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karolinskas budgetunderskott

Mer i ämnet