Foto: Kovan Alshawish/SVT

Elev hotad av män med tillhygge på skola i Kungsängen

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer tog sig in på Hagnässkolan i Kungsängen och hotade en elev under fredagen. En hotfull situation uppstod och samtliga elever fick stänga in sig på skolan. Polisen utreder händelsen som försök till misshandel.

– Jag har haft kontakt med rektorn på skolan. Hon har berättat att flera obehöriga personer uppträtt hotfullt mot en elev. De ska sedan ha blivit utmotade från skolan, men eftersom det blev en hotfull situation beslutades om en så kallad inrymning på skolan och en närliggande förskola, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

Alla elever som var utomhus fick ta sig in på skolan, som sedan låstes.

– Det är sådant som vi övat på under de senaste åren efter olika allvarliga händelser vid andra skolor, säger Fredrik Nordvall.

Oklart hur många som hotat

Det är något oklart hur många personer som hotat. Enligt Fredrik Nordvall finns det uppgifter om två eller tre personer.

Polis tillkallades och har gått igenom skolan. Enligt Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen ska någon person hotat eleven med ett tillhygge, men det ska inte ha varit någon kniv. Vid 13-tiden var ingen person gripen.

– Nu bedömer vi att läget är under kontroll, säger Fredrik Nordvall vid 13.30-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.