Ella Bohlin (KD) avgår som regionråd vid nyår. ”Det senaste året har varit tungt på ett personligt plan”, skriver Ella Bohlin i sociala medier. Foto: Instagram

Ella Bohlin (KD) slutar som regionråd: ”Senaste året har varit tungt”

Uppdaterad
Publicerad

Ella Bohlin (KD) slutar som regionråd i Region Stockholm vid årsskiftet, meddelar hon via sociala medier.

”Beslutet är taget efter noggrant övervägande. Det senaste året har varit tungt på ett personligt plan. Det har lett till att jag nu är på en plats i livet där jag måste sätta min egen hälsa och min familj i främsta rummet”.

Vidare skriver hon:

”Jag är tacksam över mycket som vi har åstadkommit i Region Stockholm under de senaste sex åren, inte minst de ekonomiska förstärkningarna till förlossningsvården, mer resurser till primärvården, vaccinationsstrategin och att cancervården fungerar bättre idag.

Jag vill tacka mina partivänner i Kristdemokraterna, vårt kansli i Region Stockholm, mina politiska kollegor och alla fantastiska tjänstemän för gott samarbete. Inte minst vill jag tacka alla fantastisk medarbetare inom vården.”

Inga kommentarer för tillfället

Ella Bohlin har varit politiskt aktiv i nästan 20 år och regionråd sedan hösten 2014 med ansvar för bland annat hälso- och sjukvårdsfrågor.

Enligt Kristdemokraternas pressekreterare i Region Stockholm kommer Ella Bohlin inte att lämna några kommentarer för tillfället utan hänvisar till meddelandet i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.