Vill lyfta förlossningsvården till nationell nivå Foto: Arkiv/Fredrik Sandberg/TT

Ella Bohlin tar plats i KD-ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen blev barn- och äldrelandstingsråd Ella Bohlin (KD) invald i Kristdemokraternas högsta ledning, det verkställande utskottet.– Det känns stort och hedrande, säger hon.

– Jag blev väldigt glad. Jag tror att partiet vill ta tillvara på min kompetens inom sjukvårdsfrågor. Mitt kompetensområde är barn- och äldrefrågor och det är också partiets hjärtefrågor, säger Ella Bohlin (KD).

Under lördagen valdes hon även in i partistyrelsen. Där blir hon en av 14 ordinarie ledamöter. Jakob Forssmed blev 1:e vice ordförande och Lars Adaktusson valdes till 2:a vice ordförande.

Betyder det här någonting för stockholmarna?

– Det innebär en större närvaro för stockholmarna och hälso- och sjukvårdfrågorna. Jag känner mig ödmjuk inför det, stolt och glad.

Vill lyfta förlossningsvården

Med en plats i ledningen hoppas hon på att lyfta omdebatterade frågor som förlossningsvården.

– Ebba Busch Thor har på ett tydligt sätt pekat ut att förlossningvården är viktig, det tycker jag är positivt. Förlossningsfrågorna måste få en nationell uppmärksamhet. Nationella problem behöver nationella åtgärder.

Kommer det att bli enklare att få till förändring inom förlossningsvården nu?

– Jag tror det eftersom att Ebba Busch Thor tar frågan på största allvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.