Emma Deljerud i Kungsängen hittade en huggorm inne i huset – hör hennes berättelse här. Foto: Emma Deljerud/SVT

Emma i Kungsängen hittade huggorm under kaffebryggaren

Uppdaterad
Publicerad

Nyvaken och barfota gick Emma Deljerud, i Kungsängen norr om Stockholm, upp för att sätta på morgonkaffet – då upptäckte hon en ilsken huggorm under bryggaren.

– Jag hörde ett obekant ljud, säger Emma Deljerud som under tisdagen gästade Morgonstudion.

Området där Emma Deljerud bor har under en längre tid haft problem med huggormar, något som tidningen mitti tidigare rapporterat om.

– De finns i ett välbesökt område längs vattnet runt Strandvägen. Vissa dagar kan vi räkna till tio stycken på en kort sträcka och grannar har dem på tomter, i garage och de sprider sig, säger Emma Deljerud.

Fridlyst orm

De boende har varit i kontakt med kommunen men än har inga åtgärder tagits. Huggormen är fridlyst och får inte avlivas, och Upplands-Bro kommun bekräftar att ormarna varit ett problem under flera år.

– Just nu väntar vi på ett tillstånd från Jordbruksverket för att få transportera vilda djur men i nuläget det är oklart när tillståndet kommer, säger Torbjörn Röste, viltvårdare vid Upplands-Bro kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.