Inget OS i Hammarbybacken, politiska intresset för lågt. Foto: TT

En halv miljard extra påverkar inte S-nej till Stockholms-OS

Uppdaterad
Publicerad

Att extra pengar skjuts till ett eventuellt vinter-OS i Stockholm påverkar inte Socialdemokraternas tidigare nej, det saknas politiskt stöd i staden.

Tidigare i våras sade Socialdemokraterna i Stockholm att man avbryter arbetet med att söka till ett vinter-OS i staden 2022.

Nu visar det sig att internationella olympiska kommittén (IOK) skjuter till betydligt mer pengar än man tidigare har räknat med.  Bidraget blir minst 8,8 miljarder, omkring en halv miljard mer än vad man tidigare gjort beräkningar på.

Men det påverkar inte Socialdemokraternas tidigare beslut att ta tillbaka ansökan, för det handlar inte om pengar utan om att de andra politiska partierna inte är intresserade, enligt Ömer Oguz, pressekreterare för Socialdemokraterna i Stockholms stadshus.

– Vi i Socialdemokraterna har hela tiden varit positiva till ett OS, men vi måste ha politiskt stöd, annars kan vi inte ha ett så stort evenemang, säger Ömer Oguz, och lägger till:

– Det kanske får bli ett annat år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vinter-OS i Stockholm

Mer i ämnet