En man har häktats för två mord som skedde i mitten av november. Foto: Stefan Reinerdahl

40-åring häktad för två mord i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 november i år sköts två män till döds under ett dygn i Upplands Väsby. Vid olika tidpunkter och på olika adresser. Nu har en man i 40-årsåldern häktats på sannolika skäl misstänkt för båda morden.

Det första mordet skedde i en förrådsbyggnad i Upplands Väsby natten till den 14 november. Några timmar senare hittades ännu en man skjuten i en bostad – också i Upplands Väsby.

– Vi har lagt ned ett stort jobb med att kartlägga vad ett antal individer gjort under perioden innan, under och efter de två mordtillfällena. Inledningsvis var det två olika förundersökningar men efter ett tag pekade mycket mot samma gärningsperson, säger Carola Pettersson, som arbetat med utredningarna hos Polisen i region Stockholm.

Häktades i dag för det andra mordet

En man i 40-årsåldern anhölls redan den 17 november för det första mordet som skedde på natten mot den 14 november. Samma man häktades i dag även misstänkt för det andra mordet som skedde senare samma dygn. Den häktade mannen är nu på sannolika skäl misstänkt för båda morden.

– Nu kommer det hållas vittnesförhör. Det är personer i målsägandes och misstänktes närhet som förhörs, man vill bland annat kartlägga vad den misstänkte gjort tiden innan och efter morden, säger åklagare Jenny Karlsson.

Vad gärningsmannen och offren har för relation vill åklagaren inte gå in på. Hon kan heller inte svara på om de två offren har någon koppling, med hänsyn till pågående utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.