Foto: Marco Blomberg, Sthlmnews

En tredje person befann sig i beskjutna bilen

Uppdaterad
Publicerad

En person greps under lördagskvällen och är efter förhör anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och två mordförsök. I bilen satt en tredje person som klarade sig oskadd.

En man sköts till döds och en kvinna skadades i en bil vid en bensinstation i Kungens kurva under lördagskvällen. Under söndagen meddelande polisen att personen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och två mordförsök. I bilen satt en tredje person som klarade sig oskadd.

Polisarbete under dagen

Polisen kommer under söndagen bearbeta material som kommit in genom förhör, filminhämtning, teknisk undersökning med mera. Under lördagskvällen hade polisen beslagtagit ett fordon som kan sättas i samband med händelsen.

– Patruller åker nu runt i området för att skapa trygghet och för att prata med eventuella vittnen och andra som har information att lämna, säger hon.

Skadeläget stabilt

Det var vid 16.40-tiden på lördagen som flera vittnen ska ha ringt och larmat efter att ha sett någon eller några personer i en bil skjuta mot en annan bil vid Kungens kurva och sedan lämnat platsen i hög fart. En person skadades allvarligt och avled senare av sina skador. Även en kvinna skadades och fördes till sjukhus. Hennes tillstånd är stabilt enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.