Den person som nu begärs häktad är under 18 år, skriver åklagaren. Sedan tidigare är en person över 18 år häktad misstänkt för mordet. Foto: Janerik Henriksson/TT

En person häktad för dödsskjutning på Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

I början av maj sköts en man till döds på Södermalm i Stockholm. Under måndagen meddelade åklagare att en tonårspojke häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Den som nu är häktad misstänkt för både mord och grovt vapenbrott är en pojke, under 18 år. En person, över 18 år, sitter sedan tidigare häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Ytterligare en är häktad misstänkt för medhjälp till mord.

Det var tidigt under måndagskvällen den 6 maj som en man i 40-årsåldern sköts ihjäl på en gata vid Skanstull på Södermalm. Flera personer ska ha blivit vittne till dödsskjutningen.

Mannen i 40-årsåldern ska ha avlidit på platsen och enligt uppgifter till SVT hade han gängkopplingar.

Håller namnen hemliga

Åklagaren har tidigare valt att sekretessbelägga namnen på de misstänkta i mordet och har gjort så även med den tonårspojke som nu häktats.

– Jag har gjort valet för att om namnet eller andra personuppgifter röjs så kan det innebära men för personen eller hans närstående, säger Marina Chirakova, senior åklagare.

Det skulle kunna handla om approchering, alltså kontaktförsök eller närmanden, påtryckningar eller fysisk skada enligt åklagaren

– Med tanke på att brottet har begåtts i gängmiljö så finns en risk, säger Marina Chirakova.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren om utredningen och varför namnen på de som tidigare häktats sekretessbelagts – trots att de är över 18. Foto: Janerik Henriksson / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.