En person dog efter att ha kört in i ett träd i Tensta under tisdagskvällen. Foto: Marco Blomberg / Workoutpix

35-årig man död efter biljakt i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

En person har omkommit i en trafikolycka i Tensta i nordvästra Stockholm efter en biljakt. Den 35-årige mannen ska enligt vittnen ha kört i snabb fart över ett gupp och tappat kontrollen över bilen och krockat med ett träd.

Jakten inleddes när en polispatrull försökte stoppa en bil för en kontroll i Bromstensområdet på tisdagskvällen, men föraren stannade inte. Efter ett kortare förföljande körde föraren in i ett träd i Tensta och bilen började brinna.

35-åringen som dog i olyckan är sedan tidigare känd av polisen.

– Personen avled direkt efter att han krockat in i ett träd. Polisen hade ett efterfölje men hade tappat syn på bilisten innan olyckan. Enligt vittnen körde bilen i hög fart över ett gupp och föraren tappade sedan kontrollen, säger poliskällan till SVT.

Ammunition föll ur bilen

Bilen är bärgad för teknisk undersökning. Enligt uppgift till Aftonbladet gällde kontrollen ett misstänkt vapenbrott.

– Bilen var väldigt skadad men redan på plats hade det fallit ur ammunition ur bilen, säger polisen.

Var ammunition orsaken till att bilen fattade eld?

– Det vet vi inte i nuläget, vi kan inte gå in på vidare detaljer, vi får se vad den tekniska undersökningen visar.

Förundersökning om tjänstefel inledd

Åklagarmyndigheten uppger för Aftonbladet att en förundersökning om tjänstefel har inletts av en åklagare på Särskilda åklagarkammaren. Det finns dock ingen misstänkt i förundersökningen.

– Att inleda en förundersökning är något som görs regelmässigt i den här typen av ärenden, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.