Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats. Foto: Janne Åkesson/ Swepix

16 års fängelse för mord i Jakobsberg

Uppdaterad
Publicerad

I maj förra året sköts en 20-åring till döds utomhus i Jakobsberg. På skärtorsdagen dömdes en 19-åring man till 16 års fängelse för mordet. Ytterligare tre personer fick fängelse för bland annat grovt vapenbrott.

Det var i maj i fjol som polisen larmades till bostadområdet Söderhöjden efter att vittnen hört smällar. Där hittades en 20-årig man skjuten, men trots att han fördes till sjukhus avled han senare av sina skador.

Fyra personer åtalades för mord och grovt vapenbrott. Nu döms den 19-årige skytten till 16 års fängelse för mord eftersom Attunda tingsrätt bedömer att han haft ett uppsåt att döda.

De tre andra unga männen, som är jämgamla med skytten, hade enligt tingsrätten uppsåtet att hota den avlidne. De döms därför till fängelse i två år och tio månader för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.