• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

En man har skjutits till döds i ett industriområde i Haninge. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man anhållen efter mordet i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sköts ihjäl i ett industriområde i Brandbergen i Haninge, söder om Stockholm, i fredags den 4 mars. Under helgen anhölls en man 40-årsåldern misstänkt för delaktighet i mordet.

Det var vid 23.30-tiden på fredagskvällen som polisen larmades till ett industriområde som ligger mellan två bostadsområden, efter larm om smällar.

– Han har befunnit sig i ett fordon och där har han blivit skjuten, sa Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Utanför bilen utförde sjukvårdspersonal livräddande åtgärder på mannen, men hans liv gick inte att rädda. Under natten kontrollerade polisen ett flertal personer och fordon. Vid halvtio-tiden på lördagsmorgonen var ännu ingen gripen.

Stor sökinsats

– Det har varit ett omfattande arbete med att leta efter gärningspersonen eller personerna under natten. Vi har nu lämnat platsen, men bilen som personen satt i är tagen i beslag och den tekniska utredningen fortsätter, sa Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen, på lördagsmorgonen.

Under natten pågick en stor insats med flera polisenheter på plats.

– Det finns iakttagelser om en bil som lämnat platsen, men vi är väldigt tacksamma för alla tips och iakttagelser om som folk kan ha gjort, sa Per Fahlström.

Tidigare skottlossning i samma område

Per Fahlström sa också att de tittar noga på samband med tidigare skottlossningar och vilka lokaler som finns i området. Tidigare i februari var det en skottlossning på samma plats, också mot en bil, men ingen blev skadad vid den händelsen.

En förundersökning om mord har inletts.

Man anhållen efter mordet

I lördags greps och anhölls en man i 40-årsåldern misstänkt för delaktighet i mordet. Mannen greps i centrala Stockholm uppger polisen. På måndagsftermiddagen var mannen fortsatt anhållen.

– Vi håller förhör med mannen. Vi kommer att höra honom mot saker som finns i utredningen och tittar på kopplingar till offret, säger Per Fahlström.

I en tidigare version av texten stod att skjutningen skedde i ett bostadsområde, men det var alltså i ett industriområde som ligger mellan två bostadsområden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.