Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats efter en skjutning i Hägersten. Foto: Samuel Abrahamsson /SVT

Två personer anhållna för mordförsök i Hägersten

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit skjuten i Hägersten i södra Stockholm på måndagen strax före klockan 13. Två personer är anhållna, misstänkta för mordförsök.

Polisen fick in larm från flera personer om skottlossning strax före klockan 13 under måndagen, berättar Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen. Två personer är anhållna efter beslut av åklagare, en under 18 år och den andra i 20-årsåldern.

– Det är en ung man som träffats av flera skott. Han fick först hjälp från vittnen och några minuter senare kunde ambulanspersonal ta över, säger Daniel Wikdahl.

Vittnen såg fordon köra därifrån

Skottlossningen skedde utomhus i ett bostadsområde, och knappt en halvtimme efter skjutningen kunde polisen gripa två personer misstänkta för mordförsök. Nu är samma personer anhållna.

– Vittnen hade sett ett fordon köra därifrån så man sökte en bil som stämde med de uppgifterna. En patrull hittade den i Årstadal och en person kunde gripas direkt, medan den andre försökte springa därifrån, men han greps också, säger Daniel Wikdahl.

Mannen som sprang iväg flydde längs Tvärbanans spår och trafiken stoppades tillfälligt. Polis sökte längs spåren efter eventuella bevis.

Skadeläget oklart

Det är oklart hur tillståndet är för den skottskadade mannen men han var vaken och talbar när ambulansen kom. Polisen spärrade av stora delar av brottsplatsen och utförde en teknisk undersökning av den misstänkta flyktbilen. Avspärrningar fanns även vid platsen för gripandet.

Bild från gripandet vid Årstaberg Foto: Samuel Abrahamsson /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.