Polisen är på plats med stora resurser i Jordbro i Haninge kommun och söker efter misstänkta gärningspersoner efter att en man blivit skjuten. Foto: Blåljusbilder

Man skjuten i Jordbro – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har blivit skjuten i Jordbro i Haninge kommun utanför Stockholm. Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans skador ska inte vara livshotande. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Polisen fick larm om skottlossningen vid 00.17 under natten mot onsdagen. Flera personer hade då ringt in om att de hört smällar som lät som skott.

– På platsen anträffade vi en skottskadad person. Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mannens skador uppges inte vara livshotande.

Sköts i bostadsområde

Enligt polisen ska mannen ha blivit mannen skjuten på gatan i ett bostadsområde. Flera patruller har under natten varit på platsen och sökt efter gärningspersoner.

– Vi pratar med vittnen och försöker få en god lägesbild av vad som hänt, om gärningspersonen eller gärningspersonerna, vilka de är och vart de tog vägen, sa Mats Eriksson under onsdagsnatten.

En teknisk undersökning har gjorts på brottsplatsen. Polisen har knackat dörr i området, fortsatt med vittnesförhör och gjort en husrannsakan.

Vid 07-tiden var ingen person gripen. Händelsen utreds som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.