Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Man skjuten i Hagsätra – träffad med två skott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid halv åtta-tiden på lördagskvällen om en skottlossning i Hagsätra i södra Stockholm. En man i övre 20-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans.

– Han träffades av två skott i överkroppen, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

Enligt polisen skadorna allvarliga men inte livshotande. Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhuset och har kunnat förhöras. Flera personer blev vittnen till skottlossningen och en misstänkt gärningsman sågs lämna platsen på en elsparkcykel.

– Vi har flera resurser tillsatta för att att söka efter gärningsmannen. Vi söker med helikopter och har även kopplat in hundpatrull säger Rebecca Landberg.

Polisen ska nu göra en teknisk undersökning på platsen och en förundersökning gällande misstänkt mordförsök och vapenbrott har inletts.

Under fredagen skedde en skottlossning i närliggande Rågsved. Ingen skadades men händelsen rubriceras som mordförsök.

– Det är nära varandra både geografiskt och tidsmässigt så naturligtvis tittar utredarna på om det kan finnas några gemensamma nämnare, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.