Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Onsdag kväll hittades en skottskadad person i Tumba. Foto: Blåljusbilder

Ung man skjuten till döds i Tumba

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har skjutits ihjäl i Tumba, sydväst om Stockholm. Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits. Polisen undersöker samband med tidigare händelser.

Larmet om skottlossningen kom vid 22.11 på onsdagen. Den skadade mannen hittades utomhus och den misstänkta brottsplatsen spärrades av.

– Polisen påbörjade livräddande åtgärder som ambulanspersonalen tog över, sa Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Dog på platsen

Mannens liv gick inte att rädda och strax efter midnatt meddelade polisen att mannen är avliden och att anhöriga är underrättade.

Ingen gripen

Vittnen har sett personer lämna platsen på någon typ av fordon, uppger polisen. Ingen har ännu gripits.

Tidigare under onsdagen hittades en person död i ett mindre skogsparti i närliggande Alby. Inte heller där är någon frihetsberövad.

Undersöker samband

– Vi kollar på om det finns kopplingar till tidigare dåd om det i så fall kan hjälpa oss i det här ärendet, som Alby till exempel. Båda händelserna var nära i tid och rum, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm på torsdagen.

Avspärrningarna kring brottsplatsen togs ner vid sextiden på torsdagen och under dagen arbetar polisen med att fortsätta knacka dörr och förhöra vittnen i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.