Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Man död efter skottlossning i Husby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dött efter skottlossning i Husby. Mannen hittades skottskadad strax efter halv sextiden och fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Enligt vittnen som polisen pratat med ska personer ha lämnat platsen på en motorcykel efter att skott avlossats.

Ett vittne SVT pratat med, som vill vara anonymt, berättade att hon var cirka hundra meter från platsen när hon hörde flera skott. När hon lokaliserat var skotten kommit från såg hon en man som låg blodig på marken på en innergård. Intill mannen var fönsterrutor och en port beskjuten.

– Jag blev livrädd, jag bara skakade, säger hon.

Tillhörde ett nätverk

Enligt uppgifter till SVT tillhörde mannen ett av nätverken som varit inblandade i den senaste tidens skjutningar i Stockholm.

– Nu är det krig, uppger källan till SVT.

Polisen har spärrat av platsen och söker nu efter misstänkta gärningspersoner. En förundersökning om mordförsök inleddes, men nu har händelsen rubricerats om till mord.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på stockholm@svt.se .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.