En person skottskadad i Rinkeby

Publicerad

En person skottskadades på måndagskvällen i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Polisen var på plats med flera patruller och sökte med helikopter efter misstänkta gärningsmän. Mannen klarade sig utan allvarliga skador.

Polisen fick larm om flera smällar i Rinkeby under måndagskvällen. När man kom till platsen fick man veta att en privat bil kört en skadad person till sjukhus.

Senare under kvällen bekräftade polisen att det rör sig om ett mordförsök. Polisen har även lokaliserat brottsplatsen.

– En yngre man är skottskadad och det rubriceras som försök till mord, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Vid 03-tiden hade polisen lämnat platsen och hävt avspärrningarna.

”Hoppades det var smällare”

Mohamed Nuur (S), lokalpolitiker som bor inte långt från platsen där händelsen ägde rum, hörde flera höga smällar i snabb följd.

– Jag hoppades på att det var smällare, men när jag tittade ut en stund senare såg jag polisbilar och ambulans på gatan och en helikopter i luften. Sedan fick jag höra att en person blivit skjuten, säger Mohamed Nuur till SVT Nyheter Stockholm.

”Vi får inget andrum”

Enligt Mohamed Nuur ska det ha samlats 30-40 personer på platsen.

– Det är mycket tragiskt det som har hänt. Nu sköts en person till, vi får inget andrum. Jag hoppas den skadade inte avlider. Och jag hoppas att medborgarna i Järva fortsätter kämpa på.

På tisdagsmorgonen kom beskedet att mannen klarade sig utan allvarliga skador.

– Målsäganden har fått lämna sjukhuset, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer