En skadad efter båtbrand vid Värmdö

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut på en båt vid Djuröbron i Värmdö kommun på torsdagseftermiddagen. I båten befann sig en familj och en person har brännskadats, uppger räddningstjänsten. Branden spred sig även upp på land.

Räddningstjänsten larmades om branden klockan 14.40.

– Det var en båt som brann och branden spred sig till land, vid brofästet,  säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Det är oklart om båten låg vid land eller om den var ute på vattnet när branden bröt ut. Fyra personer befann sig i båten, varav en har skadats.

– Någon blev brännskadad i handen och ska bli kontrollerad av ambulanspersonal, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Snustorrt i marken

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka markbranden. Vid 16-tiden pågick eftersläckningsarbete för att inte elden ska ta fart igen.

– Man blöter upp vid rötterna. Det är snustorrt i marken, Josef Gustafsson.

Båten har nu sjunkit. Varken polisen eller räddningstjänsten kan svara på vad som orsakade branden. I nuläget finns ingen misstanke om brott, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.