Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort område vid Luma i Hammarby sjöstad har spärrats av efter att en tonårspojke anträffades med svåra stickskador sent på fredagen Foto: Blåljusbilder/TT

Misstänkt 15-åring häktas för mord i Hammarby sjöstad

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke avled efter att han höggs med ett vasst föremål i Hammarby sjöstad i Stockholm sent på fredagen. En annan tonårspojke, också han 15, har under tisdagen häktats misstänkt för mord.

Det var strax efter klockan 23 på fredagen som polisen fick larm om att en person med skärskador anträffats vid Lumaparken i Hammarby sjöstad.

– Han fick hjälp av allmänhet på platsen tills ambulans kom och förde honom till sjukhus. Han har svåra skador men var vid liv när vi anlände, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

”Fråga om mycket unga personer”

Pojken hittades utomhus men polisen kunde inte fastslå exakt brottsplats. Hela parkområdet spärrades av under natten till lördag och en tonåring, även han 15 år, kunde senare gripas misstänkt för mord efter att polisen fått in flera vittnesuppgifter i sökandet efter en misstänkt.

– Det är fråga om mycket unga personer som hamnar i bråk med varandra och en drar fram en kniv, säger kammaråklagare Rolla Akkache i ett pressmeddelande.

Åtal ska vara väckt senast den 13 juni 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.