Stort polispådrag i Enskede efter skottlossningen på onsdagskvällen. Foto: Dennis Glennklev/Utryckning Stockholm (stillbild) och Blåljusbilder (video)

En skottskadad i Enskede i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skottskadad i Enskede i södra Stockholm. Flera personer frihetsberövades efter händelsen men har nu släppts.

Polis och ambulans larmades till Enskede vid 23-tiden på onsdagskvällen, efter att vittnen larmat om att de hört skott avlossas. Där fann de en man med skottskador.

– Skadorna är allvarliga och han har förts till sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Området har spärrats av och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Vi har förhållandevis många patruller på plats och söker efter misstänkta, säger Österling.

En timme senare skriver polisen på sin hemsida att flera personer har frihetsberövats och att deras roller ska nu utredas.

Alla är släppta – misstanken kvarstår

På torsdagmorgon var alla frihetsberövade satta på fri fot även om misstanken om försök till mord kvarstår. Tekniker kommer jobba på brottsplatsen under dagen. Det finns än så länge inga uppgifter om hur den skottskadade mannen mår eller vilket tillstånd han befinner sig i.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.