Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kriminaltekniker och hundpatrull kom på plats efter att en man sköts i Hökarängen söder om Stockholm sent på lördagskvällen. Foto: Blåljusbilder

Man skjuten i benet i Hökarängen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har skjutits i södra Stockholm under lördagskvällen. Han fördes till sjukhus med ambulans, men har under söndagen fått lämna.

Polisen larmades om en skottlossning i Hökarängen i södra Stockholm vid 20.30-tiden på lördagskvällen. En man i 25-årsåldern påträffades utomhus med skottskador i benet.

– Han är förd med ambulans till sjukhus, jag vet inte mycket om skadeläget mer än att han var talbar innan avfärd till sjukhuset, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Skjutningen inträffade i ett bostadsområde. Polisen söker efter minst en gärningsman.

– Vi har vittnen som sett en person springa ifrån platsen, det kan vara fler gärningsmän, men det är inget vi kan konstatera i nuläget. Polisen har spärrat av platsen och en teknisk undersökning genomfördes.

På söndagsmorgonen uppger polisen att mannen har fått lämna sjukhuset och att ingen ännu är gripen.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och synnerligen grov misshandel. Polisen utreder även händelsen som grovt rån alternativt försök till grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.