Erica Eriksson fick en chock när hon såg en barnvagn fastna i tunnelbanedörrarna. Foto: Cheyma Moufid/SVT

Erica såg när barnvagn klämdes fast i tunnelbanedörrarna

Uppdaterad
Publicerad

Erica Eriksson från Huddinge blev vittne till händelsen då en tunnelbaneförare åkte från en perrong, trots att en barnvagn var fastklämd mellan dörrarna, med barnet i vagnen.
– Jag hör mamman som skriker ett djuriskt skrik och ser då att tunnelbanan åker iväg, säger hon.

Det var tidigare i april i år som ett tunnelbanetåg vid Masmo station åkte iväg från perrongen med en barnvagn fastklämd mellan dörrarna, med barnet kvar i vagnen.

– Jag hör mamman som skriker ett djuriskt skrik och ser då att tunnelbanan åker iväg med halva barnvagnen utanför och det är det jävligaste jag sett, säger Erica Eriksson, som säger att hon fortfarande får kalla kårar av att tänka tillbaka på händelsen den där morgonen i april.

Barnvagnen slets itu

En privatperson kunde lyckligtvis få ur barnet ur vagnen innan barnvagnen slets i delar.

– Han kom tillbaka med barnet i famnen, och bara en del av barnvagnen i ena handen. Det var hemskt, säger Erica Eriksson.

MTR ser allvarligt på olyckan, och menar att händelsen kunde slutat i den värsta tunnelbaneincidenten på tio år, om den snabbtänkte resenären inte varit handlingskraftig under den panikartade situationen.

Undrar varför polis inte dök upp

Erica Eriksson valde att följa med mamman till barnet till nästa tunnelbanestation, där kvinnan uppgav att hon bodde.

– Hon var uppenbart i chock. Jag var i chock. Jag mådde så dåligt efteråt, och det kan inte vara någonting jämfört med henne. Det kom ingen polis eller någonting och det är det som jag tycker är så sjukt, säger Erica Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer