Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon får du följa med till kontoret där man fikar i skogen och spelar pingis – på arbetstid. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Trend: Kontor byggs om till sociala mötesplatser

Publicerad

Många företag ser nu över sina kontorsytor eftersom distansarbetet – åtminstone delvis – kommer att fortsätta även när pandemin är över. Skrivborden får maka på sig när kontoren byggs om för att bli platser man vill mötas på.

Ett bolag som nu planerar att omvandla kontorsarbetsplatser till mötesytor är Ericsson. Huvudkontoret i Kista har drygt 9 000 anställda, men nu under pandemin arbetar 85 procent hemifrån.

– Ingen kommer att vilja återvända till att arbeta fem dagar på kontoret. Samtidigt längtar många efter sina kollegor så man vill inte heller inte sitta hemma på heltid, säger Peter Olofsson som är presschef på Ericsson.

Pingis och playstation på arbetstid

It-bolaget Benify har just bytt kontor för att få mer mötesytor och färre kontorsarbetsplatser. Här kan de anställda spela playstation och pingis på arbetstid.

– De sociala ytorna och mötena är det viktiga. Vi har bara skrivbord till 75 procent av våra anställda, säger Joel Heister som är vice vd på Benify.

Joel Heister som är vice vd på Benify blir intervjuad bland konstgjorda träd och sacco-säck-stenar. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Se hur det ser ut på it-bolagets kontor i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer