Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Daniella Waldfogel berätta hur kontorens utseende kommer att förändras när vi fortsätter att jobba hemifrån efter pandemin. Foto: Pia Heick/SVT

Stockholm ställer om för distansarbete efter pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Tre dagar på kontoret – två dagars distansarbete. Så vill både företag och tjänstemän att arbetsveckorna ska se ut när coronapandemin är över, enligt en färsk undersökning. Hur kontoren kan förändras för att möta det ändrade beteende kan du se i videon.

Det är Stockholms Handelskammare som undersökt hur många dagar i veckan man vill jobba på sitt kontor när pandemin är över. Både arbetsgivare och tjänstemän är överens: 3,1 dagar i veckan vore optimalt.

– Arbetslivet kommer att förändras när allt fler vill ha ökad flexibilitet. Men kontoren kommer att finnas kvar som sociala mötesplatser, säger Daniella Waldfogel som är näringspolitisk chef för Stockholms Handelskammare.

  • Bara 15 procent av de tillfrågade stockholmarna tror att vi klarar oss helt utan kontor efter pandemin.
  • 57 procent tror att kontoren kommer att användas på nya, annorlunda sätt.

Totalt har 200 arbetsgivare och drygt 1 100 tjänstemän i privat och offentlig sektor i Stockholms län svarat på frågan hur många dagar i veckan man vill att arbetsuppgifterna ska utföras på kontoret när pandemin är över.

Källa: Stockholms Handelskammare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet