E4 Essingeleden i Stockholm stängdes på torsdagseftermiddagen av för att kunna snöröjas. Foto: Pontus Lundahl/TT

Essingeleden stängs av för snöröjning

Uppdaterad
Publicerad

Essingeleden stängs av i södergående riktning mellan Norrtull och Kristineberg. Trafiken från Norrtull leds om via Klarastrandsleden eller St Eriksgatan.

Essingeleden beräknas vara avstängd till och med ca kl 16:30. Anledningen är att snöröjning pågår på vägen.

– Vi vill säkra bort isbeläggning innan det fryser på ikväll, säger Agneta Eklund, pressinformatör vid Trafikverket.

Trafikverket har ingen information om att andra vägar kan stängas av. Trafiken har även stängts av för farligt gods som ej får trafikera innerstaden.

Just när det såg ut att ordna upp sig för den snökanondrabbade Stockholmstrafiken kommer varningar för nya problem i eftermiddag och kväll.

Det är fortfarande trafikproblem i och omkring Stockholm efter rekordsnöfallet i går men trafiken har så smått börjat rulla. Men lättnaden kan bli kortvarig. Under dagen har det varit plusgrader i stora delar av länet men senare i dag sjunker temperaturen och Trafikverket varnar för halka och besvärligt väglag.

Skrapar och saltar

– Vi försöker skrapa bort så mycket is som möjligt från vägbanorna och så saltar vi. Men saltningen består inte så det kan bli halt igen efter ett par timmar. Halkbekämpningen är ett pågående arbete med man får vara uppmärksam på att det kan bli halt snabbt, säger Beisi Sundin på Trafikverkets presstjänst.

Snökanonen laddade ur med 39 centimeter snö över Stockholm på onsdagen. Det är nytt rekord, med råge, för snöfall över staden i november. Den tidigare toppnoteringen var på 29 centimeter och uppmättes 1985 och 2004.

Stopp och köer

Och den superrejäla snöladdningen fick konsekvenser för trafiken som dröjer sig kvar. På flera av de viktigaste trafiklederna kring och in mot Stockholm fastnar fortfarande fordon till och från och bidrar till att det blir stopp och köer.

Även kollektivtrafiken har fortsatta problem, även om det inte på långa vägar är lika illa som i går.

– Det blir bättre och bättre, framför allt för bussarna som har haft det besvärligast, säger Claes Keisu, presskommunikatör på Storstockholms lokaltrafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snörekord i Stockholm

Mer i ämnet