”Jag vet själv hur tufft det är att leva med hot och hat”, säger oppositionsregionrådet Aida Hadzialic (S). Foto: SVT

Hadzialic (S): ”Ett hot mot demokratin”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att finansregionrådet Irene Svenonius (M) fått sitt hus vandaliserat, så har reaktionerna inte uteblivit.

– Det är ett hot mot demokratin, säger Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd.

Flera politiker i Stockholm har uttryckt sitt stöd för Irene Svenonius (M), efter att ”Avgå” sprejats stort på husväggen till hennes hem. Det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Afa) har tagit på sig dådet.

Karin Wanngård (S), oppositionsborgarråd i Stockholms Stad, twittar: ”Fått uppgifter om att Irene Svenonius hus har vandaliserats. Avskyvärt. Hot mot folkvalda är mycket allvarligt och kan aldrig tolereras.”

Flera politiker har reagerat efter att en folkvald politiker fått sitt hem vandaliserat. Foto: SVT

Även trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) twittrar om händelsen: ”En vän och kollega är utsatt för extremismens fula tryne. Jaga, grip, lagför och straffa de ynkryggar som hotar vår demokrati och dess ombud.”

Miljöpartiets Daniel Hellden, trafikborgarråd i Stockholms Stad, twittrar även han: ”Blir så jävla förbannad när jag hör att man gett sig på Irene Svenonius hem. Där går en gräns som aldrig, aldrig får överträdas. Aldrig.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.