Finansregionråd Irene Svenonius (M) får stöd på Twitter av andra politiker. Foto: Jessica Gow/TT

Irene Svenonius hus vandaliserat av Afa

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) hus har blivit vandaliserat av det vänsterextrema nätverket Afa.
Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer fördömer handlingen, och företrädare för andra partier visar sitt stöd till Svenonius i inlägg på sociala medier.

Det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Afa) har har tagit på sig dådet, och lagt upp en bild på sin sajt. Bilden visar en husvägg där texten ”Avgå /Afa Sthlm” har sprejats. Bilden publiceras till en text med rubriken ”Avgå Iréne Svenonius!”

Svenonius har också publicerat bilden på sitt Twitterkonto.

Enligt polisen har en polisanmälan om skadegörelse på fastighet inkommit på förmiddagen den 1 maj.

M fördömer dådet

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer fördömer dådet i en kommentar. ”Detta är ett avskyvärt illdåd. Hot och våld mot folkvalda är angrepp mot vår demokrati och får aldrig accepteras. De som gjort detta måste hittas och lagföras”, skriver han.

Det socialdemokratiska oppositionsborgarrådet i Stockholm, Karin Wanngård, är en av de politiker som uttrycker sitt stöd för Svenonius. På Twitter skriver Wanngård att dådet är avskyvärt och att hon hoppas att Svenonius och hennes familj mår bra.

Även Aida Hadžialić, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholm, skriver på Twitter att hon fördömer dådet, och att det är förkastligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer