Såhär kan badhuset vid Munkbrohamnen komma att se ut. Men Sverigedemokraterna tycker att badet borde flyttas till Riddarholmen. Foto: OOPEAA/Nordic Urban

Ett steg närmare badhus i Riddarfjärden

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen fattade stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad beslut om att gå vidare med planerna på ett badhus i Riddarfjärden. Men platsen, Munkbrohamnen vid Gamla stan, får kritik av Sverigedemokraterna.

– Det är en väldigt illa vald plats, det är en av Stockholms mest trafikstörda platser, säger Peter Wallmark (SD), som hellre ser ett bad vid västra delen av Riddarholmen några hundra meter bort.

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) menar att badet kommer bli ett lyft både för stockholmare och besökare till huvudstaden.

– Det kommer bli en fantastisk samlingsplats för stockholmarna där man kan bada året om på en plats där man i dag inte kan bada, säger Anna König Jerlmyr.

I klippet hör du mer om Sverigedemokraternas kritik mot det planerade badet och Moderaternas svar på kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.