Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisinsats pågår på platsen där detonationen inträffat. Delar av området är avspärrat. Foto: Blåljusbilder

Explosion i flerbostadshus i Farsta – fem skadade

Uppdaterad
Publicerad

En detonation inträffade på måndagskvällen i Fagersjö i Farsta i södra Stockholm. Fem personer har skadats lindrigt, varav tre fick åka till sjukhus med ambulans. En person greps under natten, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet om detonationen kom vid 20.30-tiden på måndagskvällen. Explosionen ska ha skett i ett trapphus till ett flerbostadshus och polisen jagar gärningsmannen.

Enligt polisen har minst fem personer skadats. Deras skador beskrivs som lindriga. En av lägenheterna har fått ytterdörren och fönster förstörda.

– Vi vet inte vad det är som exploderat än, säger Daniel Wikdahl på Stockholmspolisen.

Huset riskerar inte att rasa

Händelsen rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

Senare under kvällen meddelade polisen att nationella bombskyddet undersökt platsen och inte hittat något farligt. Räddningstjänsten har även dem undersökt huset och bedömt att det inte finns någon rasrisk och därför behöver boende inte evakueras.

En anhållen

Polisens tekniker arbetar på platsen och har under kvällen kunnat påbörja sin tekniska undersökning. Av de fem som skadats lindrigt av explosionen har två avböjt vård och tre åkt med ambulans till sjukhus, men bedöms kunna lämna sjukhuset under kvällen.

Under den tidiga tisdagsmorgonen gick polisen ut med information om att en person har gripits och anhållits, misstänkt för brottet.

Tidigt på tisdagsmorgonen skadades två personer vid en explosion i ett flerbostadshus i Lidingö.

Detonationen inträffade i Fagersjö i södra Stockholm. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.