Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer har skadats lindrigt, uppger polisen. Hör SVT:s reporter Jimmy Kirvesmäki rapportera från Lidingö. Foto: SVT/Henrik Montgomery/TT

Explosion vid flerfamiljshus på Lidingö – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har gripits efter sprängningen på Lidingö öster om Stockholm på tisdagsmorgonen. Två personer skadades lindrigt, uppger polisen. På adressen är en person som är häktad för mordförsök skriven.

Strax innan klockan 04 natten till tisdag larmades polis och räddningstjänst om en hög smäll i området Larsberg på Lidingö, öster om Stockholm.

På plats kunde man konstatera att en detonation inträffat vid entrén till ett flerfamiljshus. Två personer uppges ha skadats i explosionen och det finns materiella skador på husfasad och fönster.

– De ska ha lindriga skador, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen.

Nationella bombskyddet på plats

Polisen har vid 10-tiden fortsatt tre patruller på plats i området. Nationella bombskyddet är på plats för att genomföra en forensisk undersökning.

– Parallellt pågår en insats för att leta och jaga efter gärningspersoner, samtidigt som vi jobbar med underrättelsearbete där vi bland annat undersöker motivbild och håller förhör, sade polisens Per Fahlström, tidigare under tisdagen.

Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och enligt polisen har minst en person frihetsberövats.

En person som sedan tidigare sitter häktad för mordförsök i Jordbro är skriven på adressen.

Trygghetsinsats i Larsberg

Under tisdag kväll håller Lidingö stad, tillsammans med bland annat polisen och räddningstjänsten, något som de kallar för ett dialogmöte, med anledning av händelsen.

Tidigare explosion i Farsta

Bara några timmar tidigare under måndagskvällen inträffade en explosion i ett trapphus till ett flerfamiljshus i Farsta, söder om Stockholm. Polisen utreder om det finns ett samband mellan de två detonationerna.

Fem personer skadades då lindrigt. Även den händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. En person har gripits misstänkt för brottet, meddelade polisen under tisdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.