Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klockan 02.16 natten till torsdag kom larmet om en explosion i Gröndal. Foto: Swepix

Explosion i Gröndal i södra Stockholm – port söndersprängd

Uppdaterad
Publicerad

Natten till torsdag sprängdes en port i ett flerfamiljshus i Gröndal sönder. Polisen har påbörjat en omfattande polisinsats i södra Stockholm.

– Vi har genomfört ett stort antal personkontroller under natten för att se om någon kan sättas i samband med denna händelse, säger Ola Österling, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Klockan 02.16 inkom lett arm om en explosion i Gröndal i södra Stockholm. När polisen kom till platsen hade en detonation sprängt sönder en port och blåst ut flera fönster. Även själva trapphuset var skadat, men ingen person hade kommit till fysisk skada.

– Vi fick in massvis med samtal om att det hade briserat någon form av detonation i ett trapphus, säger Ola Österling, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Våldsvågen i Stockholm
På natten mot torsdag inträffade en explosion i en trappuppgång i Gröndal i södra Stockholm. Foto: Blåljusbilder

Omfattande polisinsats

Platsen spärrades av och polisens bombskydd fanns på plats. Vittnesmål samlades in genom dörrknackning.

Polisens analytiker går nu igenom material från filmkameror uppsatta runtom i södra Stockholm för att samla information om nattens rörelser.

– Ett stort antal poliser jobbar med utredningen. Kriminaltekniker och bombskyddet är på plats, säger Ola Österling.

”Stort antal personkontroller”

Vid lunchtid på torsdagen var fortfarande ingen gripen för sprängningen. Polisen undersöker nu på om explosionen hänger ihop med det senaste halvårets våldsvåg, men kan ännu inte säga om någon speciell måltavla befann sig på adressen.

– Men vi har genomfört ett stort antal personkontroller under natten för att se om någon kan sättas i samband med denna händelse, säger Ola Östling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet