Flera enheter är på plats i ett bostadsområde i Vallentuna där en explosion inträffade under fredagskvällen. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Explosion i Vallentuna i natt – inga personskador

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat på en balkong i Vallentuna under fredagskvällen, enligt polis och räddningstjänst.

– Det finns inga skadade, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Larm om minst en hög smäll i ett bostadsområde i kommunen inkom till polisen strax innan midnatt.

– Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats. Något har smällt på en balkong, men ingen brand har behövt släckas, säger ledningsoperatören Alexander Westerberg vid RC Mitt.

Han tillägger att det inte finns uppgifter om några personskador, men att några fönster skadats lite. Boende i fastigheten evakuerade på eget bevåg.

– Det är oklart exakt vad som skett då inringare säger att de hört flera smällar och en hög smäll, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl polisregion mitt.

– Vi utför en teknisk undersökning och nationella bombskyddet är på plats, fortsätter hon.

Fynd ska analyseras

Under måndagsmorgonen bekräftar polis att man säkrat fynd på platsen.

– Vi har gjort fynd på platsen som vi ska analysera, men vad det är för något kommer jag inte kommentera, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion mitt, under lördagsmorgonen.

Polisen vill inte uppge vad för typ av föremål som detonerat, men enligt uppgifter till Expressen ska fynden indikera att det var en handgranat.

I nuläget är ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.