Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats efter larm om explosion i Märsta. Foto: STHLMNEWS

Explosion vid villa norr om Märsta – boende har hotbild mot sig

Uppdaterad
Publicerad

Ingen är ännu gripen misstänkt för söndagens explosionen vid en villa i Märsta. Enligt SOS Alarm ska den boende ha en hotbild mot sig och en maskerad person ska ha lämnat platsen med bil. Om det finns koppling till gängkriminalitet vill inte polisen kommentera i nuläget.

– Det är något vi alltid undersöker noggrant, men mer kan jag inte säga, berättar polisens presstalesperson Per Fahlström.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord är inledd efter explosionen i Märsta. Under måndagen fortsätter polisen att inventerar kameror i området och att hålla förhör med vittnen.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete, men vi har ingen frihetsberövad än, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Det nationella bombskyddet tillkallades efter larmet om explosionen och ett stort område spärrades av. Exakt hur nära huset destinationen inträffade kan inte polisen svara på innan den tekniska underökningen är klar.

– Jag kan inte säga om det var fem eller två meter, men fönsterrutor krossades, säger Per Fahlström.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.